Op dit moment hebben wij geen expositie. Na de inpandige verhuizing in de bibliotheek hebben we een andere indeling gekregen en zijn we er nog niet uit hoe en waar we een komende expositie moeten inrichten. We denken hard na, zijn er nog niet uit, maar er komen zeker weer, zoals u van ons gewend bent,  nieuwe expositie's. Er staan sowieso al enkele kunstenaars op ons lijstje. Nieuwe exposities worden altijd op deze site en op onze Facebook pagina bekend gemaakt, maar er komt ook altijd een bericht in de Maassluise Courant. Op verschillende plaatsen in de bibliotheek hangen grote werken van de kunstuitleen. Zoek ze eens op en geniet er van!!

Lees verder

Persberichten

01.07.2019 | Persbericht
Maassluizer Henk van den Hoek in de Kunstuitleen Maassluis. Lees verder

26.04.2017 | Persbericht
Ton Remmers in de schijnwerpers bij Kunstuitleen Maassluis. Lees verder

Lees verder

AGENDA

Inge Hoefnagel exposeert in het Douanehuisje

Kunstenares Inge Hoefnagel exposeert met viltwerk in de maand september in het Douanehuisje in Maassluis. De kunstenaar neemt met haar werk niet het materiaal maar het concept als uitgangspunt.

Inge Hoefnagel mocht al eerder met twee andere fotografen exposeren in het Douanehuisje. Nu keert zij terug met een tentoonstelling waarbij haar viltwerk centraal staat. ,,Het materiaal, de vacht van een beest, de kleur en het proces. Vilten is een proces dat dichtbij de natuur staat”, legt de kunstenares uit.

In het eerste weekend van september is er eerder werk van Inge te zien in het Douanehuisje, zoals: het springstaartje, heermoes en hoefblad. In de loop van de maand maakt de kunstenares nieuw werk en is het direct te bezichtigen tijdens de expositie. Bovendien wordt het Douanehuisje op verschillende plekken ingepakt met vilt. Het huisje binnen of buiten wordt het canvas van de kunstenares.

Openingstijden

De expositie van Inge Hoefnagel is van zaterdag 4 september tot en met zondag 26 september te bezoeken op elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Stuur een e-mail naar inge.thuis@planet.nl om de tentoonstelling doordeweeks op afspraak te bezoeken. Iedereen die geďnteresseerd is in het proces of wil meehelpen is van harte welkom.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.